Jakie są zalety szkła w kuchni?

Coraz popularniejszym rozwiązaniem jest montowanie w kuchni szkła zamiast płytek. Niegdyś na przestrzeni pomiędzy meblami w kuchni królowały płytki, dzisiaj chętnie sięgamy po szkło. Jest ono odpowiednio droższe, ale nie można odmówić mu wielu zalet. Dlaczego warto po nie sięgnąć? Tego dowiecie się z naszego artykułu.

Trwałość

Najbardziej istotną zaletą szkła jest oczywiście jego trwałość. Dobrze zamontowane szkło z pewnością nie popęka, nie ulegnie zniszczeniom i na przestrzeni lat nie straci walorów estetycznych. Jeśli zdecydujemy się dodatkowo na szkło hartowane, możemy być pewni, że nie zaszkodzą mu nawet najwyższe temperatury i niekorzystne czynniki.

Wygląd

Nie da się ukryć, że gładka i błyszcząca powierzchnia szkła ma niezwykłe walory estetyczne. Świetnie wpasowuje się w wygląd kuchni i nie przytłacza całego pomieszczenia. To świetne rozwiązanie w aneksach kuchennych i na małych przestrzeniach – szkło jest praktycznie niewidoczne i optycznie powiększa daną przestrzeń.

Łatwa pielęgnacja

Oczywiście dodatkową zaletą szkła jest łatwość utrzymania go w czystości. Nie mamy tutaj problemu z niewygodnymi fugami, które z czasem ciemnieją i w których gromadzi się trudny do usunięcia bród. Szkło wystarczy przetrzeć mokrą szmatką lub wyczyścić płynem do szyb i wygląda jak nowe. Dodatkowo nie będzie ciemniało ani odbarwiało się.

We współpracy z: http://www.homeinvest.pl

Podziel się!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.